27 август – МКЦ, Скопје

Графити работилница за деца!

од 9 – 15 години

МЕСТАТА СЕ ПОПОЛНЕТИ

работилницата ќе опфати

Детално објаснување за графити и стрит-арт уметноста, кратка историја и нивна примена во реалниот свет

Креирање на шаблони и создавање на сопстевени тагови и нивна примена со различни графити спрееви 

Креирање на целосно графити дело од скица до контури и и боење со спрееви со надзор на инструкторот

Што е вклучено

  • кратко инфо за графити и стрит арт
  • објаснување за графити спрееви и нивно користење
  • обезбедени различни бои на спрееви и реквизити за секого
  • цртање на скица и пренос од скица на табла

За повеќе информации контактирајте со Давид: 076 350 560

*Местата се ограничени, максимум 15 деца на работилницата,
*Задолжително присуство на родител.